
Технологія видалення з води заліза/марганцю зводиться до їх окислення (повітрям, гіпохлоритом тощо) та подальшою фільтрацією на напірних механічних фільтрах. Для прискорення процесу окислення завантаження фільтра додають різні матеріали типу Birm, Aqua-Mandix.
Для досягнення гранично низьких концентрацій заліза та марганцю використовують завантаження, що фільтрують, з регенерацією розчином марганцівки – Greensand, MTM та ін.
Продуктивність 1 фільтра від 1 до 200 м3/год
Корпуси фільтрів:
Композитні, D 200 – 1600 мм, Pраб до 10 кг/см2
Металеві з антикорозійним покриттям, D 1800 – 5000 мм, Pраб до 16 кг/см2
Види виконання з автоматизації:
- ручне
- автоматичне, з використанням універсальних керуючих клапанів типу Clack, Fleck, RX та ін.
- автоматичне, з використанням системи управління на основі промислового контролера Siemens або аналогів.
Застосовуються:
- у будь-яких системах водопідготовки для захисту наступних ступенів (іонного обміну, осмосу тощо) від негативного впливу заліза
- для технологій, де потрібна повна відсутність заліза у воді: у харчовій промисловості (приготування пива, напоїв та ін.), у текстильній промисловості та ін.
- у підготовці води для котла
- для підготовки води питного та госппобутового призначення
ПЕРЕВАГИ:
- можливість вибору конфігурації будь-якої продуктивності, під будь-який вміст заліза та марганцю у вихідній воді, під будь-які вимоги до очищеної води
- висока ємність
- надійність та довговічність
- простота управління та обслуговування
